Nieuws
Nieuwe (norm)bedragen loonheffingen en werkkostenregeling 2024 bekend
Normbedrag maaltijden Voor de waarde van maaltijden in bedrijfskantines (of soortgelijke ruimtes) of tijdens personeelsfeesten op de bedrijfslocatie, geldt een normbedrag. Dit normbedrag stijgt van € 3,55 in 2023 naar € 3,90 per maaltijd in 2024. Het normbedrag verminderd met een eventuele bijdrage van uw werknemer is loon voor uw werknemer. U kunt er echter…
Afschaffing loonkostenvoordeel oudere werknemer in stappen vanaf 2025
Voorwaarden loonkostenvoordeel oudere werknemer U kunt in aanmerking komen voor het loonkostenvoordeel oudere werknemers (LKV oudere werknemers) als u een werknemer in dienst neemt die 56 jaar of ouder is, maar nog niet de AOW-leeftijd heeft bereikt. Deze werknemer moet uit een uitkeringssituatie (bijvoorbeeld WW of WIA) komen en mag de afgelopen zes maanden niet…
Advieswijzer Dga-taks lenen bij vennootschap (Wet excessief lenen)
Voor wie geldt de nieuwe wet? De Wet excessief lenen bij eigen vennootschap kan van toepassing zijn op iedereen: die een zogenaamd aanmerkelijk belang heeft in een of meer vennootschap(pen), én die schulden heeft aan die vennootschap(pen) en/of waarvan de partner of zogenaamde verbonden personen of hun partners schulden hebben aan die vennootschap(pen). Grofweg heeft…
Effect heffingsvrijvermogen en heffingskorting bij navorderen
De Belastingdienst heeft hierover onlangs duidelijkheid verstrekt. Heffingsvrijvermogen Om kleine vermogens buiten de heffing van box 3 te houden, bestaat er een heffingsvrijvermogen. Vermogens tot deze grens, in 2023 € 57.000 (€ 114.00 bij een fiscale partner), worden niet in de heffing betrokken. Ook als te weinig vermogen wordt aangegeven en er wordt nagevorderd, moet…
Toegang tot UBO-register wordt beperkt
UBO-register Voor de meeste organisaties bestaat de plicht om de UBO’s van hun organisatie te registreren in het zogenaamde UBO-register. Die verplichting bestaat bijvoorbeeld voor bv’s, nv’s, stichtingen, verenigingen, cv’s, vof’s en maatschappen. UBO staat voor ‘ultimate beneficial owner’, ofwel de uiteindelijke belanghebbende. Dit kan de eigenaar zijn, maar ook een andere belanghebbende of een…
Horeca doet een stap terug na sterke inhaalslag
Vooral kleinere ondernemers hebben het daardoor zwaar en bij die ondernemers zien we ook minder investeringen in bijvoorbeeld verduurzaming en digitalisering. Toch liggen er ook kansen en hebben horecaondernemers die nadenken over een duidelijke positionering zeker perspectief. Dit blijkt uit het nieuwe SRA-sectorrapport Horeca. Het rapport vertaalt de financiële cijfers over 2022 op basis van…